BLOG INSTRUKTORA

Během výuky nebo i mimo ni dostávám spoustu dotazů ohledně kol. Tak jsem se rozhodl na některé z nich odpovědět tady na Blogu.

K mountainbiking strach patří. Tento sport spojuje fyzické předpoklady
a psychické odhodlání jedince. V posledních letech se zvyšuje technická náročnost tratí a s ní musí růst i mentální příprava, která se odehrává v hlavě.

Správný tlak v pláštích ovlivňuje jízdní vlastnosti. Když je tlak vyšší, pláště nedrží stopu. Když je tlak nižší, hrozí cvaknutí duše nebo svléknutí pláště.

Na novou sezónu jsem na svém Enduru vyměnil vzduchový tlumič Öhlins STX22 za pružinový Öhlins TTX. Nový tlumič jsem samozřejmě jel hned projet. V tomto článku se dovíte jaké jsou mezi nimi rozdíly.

Dostávám od vás spoustu pozitivní zpětné vazby, za což vám děkuji. Jednou za čas, ale dostaneme hodně konkrétní. S jednou takovou se chci podělit. Mám za to, že je to lepší než jakákoli reklama.

V dnešní době toho na kole chceme mít co nejmín. Zároveň, ale potřebujeme vozit nějaké nářadí na opravu případných defektů nebo jiných závad. Proto vám chci představit jednu vychytávku z dílny značky Specialized.

Při výuce se dost často setkáváme s tím, že klienti neví, jak si správně nastavit tlak ve vidlici a tlumiči. Níže jsem sepsal základní kroky ke správnému nastavení.

Měl jsem možnost otestovat nové Endurko od Specialized. Tímto chci poděkovat Planetbikes Vsetín za půjčení tostovacího kola. Již několik let jezdím na Specialized Enduro modelový rok 2016. Takže budu porovnávat hlavně tyto dvě kola.

Spousta lidí řeší jestli jít do bezdušového systému. Za mě rozhodnoně ano. V tomto článku vám popíšu jak to funguje.

Na Youtube je spousta videí, ale tohle video přesně vystihuje naši vášeň ke kolu. Je hodně vtipné a má hlubší myšlenku. Jízdou na kole se bavíme a vychutnáváme si krásy trailů a přírody.

Při naší výuce má vždy velký úspěch trenažer na manuál. Spoustu lidí se o něj zajímá, tak jsem vám zde sepsal vše potřebné informace. Dozvíte se, jak ho technicky zvládnout, k čemu je takový manuál dobrý a kde ho využiji.

ELEKTRÁL

05.09.2018

Na Rychlebských stezkách trávím dost času dost lidí se mě ptalo jak je to s elektrokoly na RS. Oficiální zdůvodnění RS najdete zde. K tomuto zdůvodnění přidám své zkušenosti s elektrokoly. Trailové elektrokolo je skvělý vynález, o tom nebudiž pochyb. A úplně přesně se dá přirovnat k ohni. V dobrých rukách je to skvělý pomocník, ale ve špatných může...